Filip Baković je odmah iz policije otišao pronaći nalaznika izgubljene torbice. Neizostavan razgovor obuhvaćao je i nagradu o kojoj Dragutin nije htio čuti.

Emeđimurje / Mladen Grubić
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL/Mladen Grubić

– U petak, 11. rujna 2020. godine u popodnevnim satima u Čakovcu, kod trgovačkog centra u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, pronađena je torbica u kojoj se nalazio novac. Pozivamo vlasnika koji je izgubio torbicu, da se osobno javi u Policijsku upravu međimursku, Jakova Gotovca 7, Čakovec – javlja PU međimurska.

Vijest je koju smo objavili na našim stranicama, a u želji da pomognemo vlasniku izgubljenog novca, a i PUM. Jučer (ponedjeljak) se ponovo oglasila policija koja nas je izvjestila kako je toga dana k njima došao vlasnik torbice s novcem koju je izgubio u petak u Čakovcu u Zrinsko -Frankopanskoj ulici.

– Ovom prilikom želimo se zahvaliti poštenom građaninu, kao i medijskim kućama koje su pomogle u razrješenju ovog događaja – poručili su iz PU međimurske. Isto to nam je rekao i 27-godišnji Filip Baković iz Pribislavca koji je novac izgubio. Vidno sretan i još danas posebno uzbuđen iznio je svaki detalj, ali i osjećaj kako mu je bilo kada je u trgovačkom centru, kamo se uputio, primijetio kako mu nema torbice koju je nosio oko pojasa.

– Možete si misliti kako mi je bilo jer novac nije bio moj već od jedne tvrtke. Bilo je u torbici nekoliko tisuća kuna i dokumenti koji su mi dali nadu da ako torbicu pronađe pošteni nalaznik može kontaktirati adrese s dokumenta – kaže Filip. Od njega smo doznali kako je izgubljenu torbicu s novcem i dokumentima pronašao Dragutin Vrhar (54) iz Turčišća, službenik tvrtke „Alzas alarms“ iz Čakovca, a što je u detalje saznao u policiji.

Filip je odmah iz policije otišao pronaći nalaznika izgubljene torbice. Neizostavan razgovor obuhvaćao je i nagradu o kojoj Dragutin nije htio čuti.